tirsdag den 25. juni 2013

Opskrift: Laks med linsesalat og let dressing

Her den anden dag fik jeg lavet en rigtig lækker frokost, som virkelig er værd at prøve.
Så jeg vil lige dele opskriften. Retten er simpelthen så frisk, lækker og utroligt sund.


Belugalinsesalat:
-1 dl. belugalinser
-2 dl. vand
-1 hel agurk i skiver
-250 g. cherrytomater eller 1 bk. cherrytomater i kvarte
-1 stort rødløg i tynde løgringe
-Evt. en olie/eddike dressing
 
Hæld vandet samt belugalinserne op i en lille gryde. Lad linserne og vandet simre i 20 min.
Når linserne har simret i 20 min. hældes vandet fra, og linserne skyldes efter med koldt vand, hvorefter de hældes op I en skål og sættes I køleskabet.
Imens linserne køles ned skæres grøntsagerne.
Agurken skæres over på langs og kernerne fjernes, hereafter snittes hver halv agurk i skiver.
Cherrytomaterne skæres I kvarte.
Løget snittes i tynde løgringe.
Lav hereafter laksen og dressingen.
 
Laks:
-250 g. laks
-To citronskiver
-Løgringe
-Paprika
-Salt, peber
-Lidt olie til stegning
 
Tag laksen over på em tallerken og drys paprika på hvert stykke laks samt evt. salt og peber. Læg en citronskive på hver af laksestykkerne samt løgringene. Steg laksen I lidt olie på panden med skindsiden nedad.
 
Dressing:
-3 dl. Fromage fraise 0,2%
-Saften fra 1/2 citron
-Et bundt frisk dild finthakket
-Et bundt frisk purløg finthakket
-Evt. frisk persille, basilikum finthakket.
-Evt lidt salt over peber (hvis det foretrækkes)
 
Bland fromage fraise, citronsaft og de hakkede friske krydderurter I. Der kan alt efter smag tilsættes flere eller mindre krydderurter. Vi foretrækker så mange krydderurter så muligt.

Når grøntsagerne er skåret, dressingen er blandet og laksen er næsten færdigstegt, skulle linserne gerne være kolde nok til at de kan blandes I en skål med grøntsagerne. Top evt. Linsesalaten med lidt dild.
Nyd evt. retten med en kølig flaske hvidvin.
God fornøjelse og velbekomme.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar